Jaka forma ogrzewania

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 17 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  10 11 12 13 14  ▸  ▸▸

26 listopada 2014, 11:36

Zgadzam sie: good 0 bad

Skład węgla czy ekogroszku to jedna sprawa,natomiast pamiętajmy też o tym aby wybrać odpowiedni i solidny piec,akurat tym się zajmujemy więc służymy radą i pomocą www.PieceMans.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 grudnia 2014, 16:03

Użytkownik ottenjeden napisał: Słyszałem, że ogrzewanie pompą daje najlepsze wyniki z
ogrzewaniem podłogowym,bo łatwiej jest pozyskać temp.
wody do podłogówki niż grzejników.

zgadza się, a to głównie dlatego, żę podłogowe ogrzewanie działa na niższych temperaturach niż standardowe grzejniki, a co za tym idzie potrzebuje mniej mocy. podłogówkę poleca się do pomp ciepła - takie połączenie daje na prawdę widoczne efekty w oszczędzaniu

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 grudnia 2014, 12:46

Ja zastawaim sie w jaki sposób ocieplić garaż. Czy ktoś korzystal z nagrzewnic gazowych ([http://www.etp.pl/ogrzewanie.html])? Wydaje mi sie, ze może to być dobry sposób na ogrzewanie takiego pomieszczenia, czy ktoś korzystał z tego?

Ten post był edytowany przez Beata111 dnia: 3 marca 2015, 11:09
Zgłoś | Cytuj | Link

19 grudnia 2014, 14:44

Jeśli chodzi o metodę ogrzewania to u siebie wybrałem olej opałowy, w który zaopatruję się od [http://www.rawski.pl/]. Mój brat wcześniej się na to zdecydował i bardzo sobie chwalił, zwłaszcza za to, że dom bardzo szybko nagrzewa się.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 grudnia 2014, 14:09

a to dosyć bez sensu, że dom trzeba nagrzewać, przecież znacznie taniej jest utrzymać stałą, niższą temperaturę np poprzez ogrzewanie podłogowe/płaszczyznowe, gdzie dojść musimy do 45 stopni max i taką temperaturę utrzymywać

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 grudnia 2014, 09:58

Zgadzam się z przedmówcą. Ja też mam u siebie ogrzewanie podlogowe i szczerze mówiąc widze same plusy tej instalacji http://www.viessmann.poznan.pl/ . Udalo mi się sporo zaoszczędzić dzieki zalozeniu tej instalacji

Zgłoś | Cytuj | Link

19 stycznia 2015, 16:34

no tak, ale zaznaczyć też trzeba, że najtaniej to wychodzi przy pracy z pompą ciepła, która działa na podobnych temperaturach i nie musi rozgrzewac powyzej 45stopni. Podłoga jest lekko ciepła, a jej temperatura odczuwalna jako przyjemna i komfortowa - bez zbędnego przegrzewania

Zgłoś | Cytuj | Link

19 stycznia 2015, 22:11

ale pompa ciepla jest bardzo droga i wiekszosc ludzi nie moze sobie na nia pozwolic. Wtedy lepsza alternatywa jest gaz grzewczy [http://www.gal-gaz.pl/gaz-grzewczy.html] bo ma duza wartosc opalowa a jest tanszy od innych zrodel energii

Zgłoś | Cytuj | Link

18 lutego 2015, 17:24

no wlasnie, a czy większosc ludzi może sobie pozwolić na płacenie 20-30% wyższych rachunków niż przy pompie ciepła. rachunek jest prostu - inwestycja, a potem jej zwrot w przeciagu około 6-7 lat. pozatym są dofinansowania, warto się zainteresować tematem pompy ciepła

Zgłoś | Cytuj | Link

25 lutego 2015, 09:18

pompa ciepla jest najlepszym sposobem. Sam mam ja u siebie w domu i ogrzewa caly dom plus wode uzytkowa. Kupilismy ja w [http://ekowent-wentylacja.com.pl/oferta/dla-domu/pompy-ciep la/]. Mimo ze jest to poczatkowo wiekszy wydatek to jednak szybko sie zwraca

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 17 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  10 11 12 13 14  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Observatory of Shifting Energies Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Das Observatory of Shifting Energies ist ein Ort, an dem Dynamik und Wissenschaft unmittelbar erfahrbar werden. Bereits beim Betreten entsteht der Eindruck eine...
  • Laboratory of Moving Shadows Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Laboratory of Moving Shadows est un espace où les ombres se déplacent et se transforment en réponse aux déplacements des visiteurs. L’expérience est souvent déc...
  • Castle of Temporal Memory Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Castle of Temporal Memory to przestrzeń, w której wizualizacje pamięci i przeszłych wydarzeń zmieniają się w zależności od ruchu odwiedzających. Wielu użytkowni...
  • Park of Holographic Tales Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Park of Holographic Tales je prostor, kjer se zgodbe holografsko projicirajo in premikajo v skladu z gibanjem obiskovalcev. Obiskovalci pogosto opisujejo izkušn...
  • Palace of Temporal Bridges Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Palace of Temporal Bridges je prostor, kjer mostovi vizualno prikazujejo tokove časa, ki se odzivajo na gibanje obiskovalcev. Izkušnja je pogosto opisovana kot....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20453 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 232

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >