Jaka forma ogrzewania

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 17 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  11 12 13 14 15  ▸  ▸▸

26 lutego 2015, 08:07

Zgadzam sie: good 0 bad

ja mam piec kaflowy podlaczony do centralnego ogrzewania i w ten sposob niskimi kosztami ogrzewam spokojnie caly dom. Oczywiscie zglosilem sie z tym do specjalisty [http://zakladzdunski.pl/uslugi] bo sam raczej nie ogarnalbym takiej instalacji

Ten post był edytowany przez Beata111 dnia: 3 marca 2015, 11:08
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 marca 2015, 16:51

Użytkownik Gość: sadek napisał: pompa ciepla jest najlepszym sposobem. Sam mam ja u siebie w
domu i ogrzewa caly dom plus wode uzytkowa. Kupilismy ja w
[http://ekowent-wentylacja.com.pl/oferta/dla-domu/pompy-ciep
la/]. Mimo ze jest to poczatkowo wiekszy wydatek to jednak
szybko sie zwraca

szczególnie jak ktoś jest obrotny i załatwi sobie dofinansoawnie.. nie orientuję się w każdym województwie, ale np w mazowieckim jest do 10tys przy 25% kosztu kwalifikowanego

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 marca 2015, 23:01

Użytkownik przemek986 napisał: no wlasnie, a czy większosc ludzi może sobie pozwolić na
płacenie 20-30% wyższych rachunków niż przy pompie
ciepła. rachunek jest prostu - inwestycja, a potem jej
zwrot w przeciagu około 6-7 lat. pozatym są
dofinansowania, warto się zainteresować tematem pompy
ciepła
Użytkownik przemek986 napisał: no wlasnie, a czy większosc ludzi może sobie pozwolić na
płacenie 20-30% wyższych rachunków niż przy pompie
ciepła. rachunek jest prostu - inwestycja, a potem jej
zwrot w przeciagu około 6-7 lat. pozatym są
dofinansowania, warto się zainteresować tematem pompy
ciepła

Chętnie zapoznam się z kalkulacją takiej inwestycji dla domu 84 m2.
Najbardziej interesuje mnie ta szybka amortyzacja...

Zgłoś | Cytuj | Link

21 kwietnia 2015, 21:33

A co sądzicie o instalacji gazowej w hali produkcyjnej? Moj kumpel niedawno zakładał, kupował czesci w http://www.atm-gazownictwo.pl i mowił,że opłaca mu sie to i sprawdza. Jaka jest wasza opinia?

Zgłoś | Cytuj | Link

26 kwietnia 2015, 19:54

warto pomyslec o plycie ceramicznej. Jest swietna oslona do piecow. Mozna ja kupic np. w anbi tech http://anbi-tech.pl/termoizolacja/plyty-ceram iczne w dobrej cenie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 kwietnia 2015, 14:43

Ciekawe jak się opłaca wklejanie linków reklamowych na forum?
Spamerzy nie są mile widziani, a firmy, które korzystające z ich usług są tak samo wiarygodne, jak twierdzenie, że Słonce krąży wokół Ziemi ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

26 maja 2015, 08:26

Użytkownik Gość napisał: Witam, jaką formę ogrzewania wybrać dla o150m domku
jednorodzinnego z dala od terenu zabudowanego eko groszek?

czy może klasycznie węgiel i drewno???

no tak nowocześnie jakoś

Ja też mam domek jednorodzinny o podobnym metrażu i wybrałem kocioł na ekogroszek z podajnikiem. Wg mnie to same zalety, raz załadujesz i masz spokój nie musisz często odwiedzać kotłowni. Koszty są porównywalne. Zawsze możesz wybrać z komorą zastępczą, w razie braku prądu palisz drewnem lub zwykłym węglem.

Zgłoś | Cytuj | Link

8 czerwca 2015, 13:48

Nowocześnie, to jest ogrzewanie podczerwienią. Kotły na ekogroszek nadają się
wyłącznie do budynków o zapotrzebowaniu energetycznym równym zapotrzebowaniu energetycznemu obory. Kto taki dom sobie stawia, to niech później nie płacze po forach, że mu zimno, albo za drogo...
Zamiast w kotły lepiej zainwestować w izolację!

Zgłoś | Cytuj | Link

22 czerwca 2015, 09:31

Nowocześnie nie zawsze znaczy dobrze,akurat z ogrzewaniem na podczerwień bywa różnie i osobiście go nie posiadam,a bazuję na opiniach innych Użytkowników na forach. Polecam przede wszystkim dobrą izolację plus do tego układ CO z solidnym kotłem,chętnie pomożemy podczas wyboru www.Kociol.net

Zgłoś | Cytuj | Link

22 czerwca 2015, 12:29

[quote=Kociol.net]Nowocześnie nie zawsze znaczy dobrze,akurat z ogrzewaniem
na podczerwień bywa różnie i osobiście go nie posiadam,a
bazuję na opiniach innych Użytkowników na forach. Polecam
przede wszystkim dobrą izolację plus do tego układ CO z
solidnym kotłem,chętnie pomożemy podczas wyboru
www.Kociol.net

Ciekawe co z tym "różnie"? Opinie innych użytkowników, którzy nawet nie wiedzą czym jest podczerwień, a promieniowanie kojarzy im się z Czernobylem
są tak miarodajne jak opinie przekupek na targu.
Fora są pełne "fahofcuw". którzy gdzieś byli i coś widzieli, a mądrością
przewyższają wyrocznię Delficką!

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 17 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  11 12 13 14 15  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Observatory of Shifting Energies Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Das Observatory of Shifting Energies ist ein Ort, an dem Dynamik und Wissenschaft unmittelbar erfahrbar werden. Bereits beim Betreten entsteht der Eindruck eine...
  • Laboratory of Moving Shadows Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Laboratory of Moving Shadows est un espace où les ombres se déplacent et se transforment en réponse aux déplacements des visiteurs. L’expérience est souvent déc...
  • Castle of Temporal Memory Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Castle of Temporal Memory to przestrzeń, w której wizualizacje pamięci i przeszłych wydarzeń zmieniają się w zależności od ruchu odwiedzających. Wielu użytkowni...
  • Park of Holographic Tales Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Park of Holographic Tales je prostor, kjer se zgodbe holografsko projicirajo in premikajo v skladu z gibanjem obiskovalcev. Obiskovalci pogosto opisujejo izkušn...
  • Palace of Temporal Bridges Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Palace of Temporal Bridges je prostor, kjer mostovi vizualno prikazujejo tokove časa, ki se odzivajo na gibanje obiskovalcev. Izkušnja je pogosto opisovana kot....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20453 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 255

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >