Jaka forma ogrzewania

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 17 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

21 lipca 2011, 21:48

Zgadzam sie: good 0 bad

podłogówka dobre rozwiązanie. Ale ja bym podłogówkę raczej tylko w łazience walnął. A w pozostałych pomieszczeniach raczej ja bym w tradycyjne ogrzewanie inwestował.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 lipca 2011, 09:34

a będzie się to opłacało? nie wiem czy masz dużą łazienkę, czy standard raczej, bo na małych powierzchniach i często bez okien, podłogówka raczej się nie sprawdza, ja bym zamontował grzejnik łazienkowy, w kształcie szczebelków, zeby można było suszyć ręczniki czy bielizne

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 lipca 2011, 23:53

ale wiesz. Jednak przyjemnie jak ci w łazience w nogi grzeje. A nie zimnem od płytek ciągnie. Ale normalny grzejnik też bym montował.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 lipca 2011, 12:23

moze sie powtórzę, ale przy małych powierzchniach, to jak już sie uparłeś na podłogówkę, to zamontuj ją samą, montując jeszcze grzejnik zwiększysz sobie zupełnie niepotrzebnie koszty i będzie po prostu za gorąco, także ja bym polecił do łazienki albo to albo to, raczej nie razem podłogówka i grzejnik;)

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lipca 2011, 11:41

uparowałabym się w takiej łazience z podłogówka i grzejnikiem, albo to albo to;)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 lipca 2011, 11:59

Ja też jestem zdania, że jak jedno to nie drugie. łazienki nie są z reguły duże, więc jeżeli założysz oba rodzaje ogrzewania na raz to po prostu będzie upał, że tak powiem, a w łazience to szczególnie nie zdrowe, ja polecałbym samą podłogówkę

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lipca 2011, 12:16

dokładnei, raczej wolimy jak jest przyjemnie ciepło, a jak chcemy, zeby bylo goraco, to idziemy do sauny, poza tym ze względu na koszty to sie nie opłaca również

Zgłoś | Cytuj | Link

29 lipca 2011, 17:31

Nowoczesnym sposobem ogrzania domku jednorodzinnego jest wodne ogrzewanie płaszczyznowe w postaci mat kapilarnych. Maty można położyć w każdej płaszczyźnie pomieszczenia, czyli na podłodze, ścianach i na suficie. Nadają się do wszystkich rodzajów podłóg i wykładzin czyli do paneli, parkietu, drewnianych podłóg, płytek, gresu itp. Montuje się je w prosty sposób. Można je podłączyć do każdego rodzaju źródła ciepła: pompa ciepła, kocioł, system solarny. Gdy maty podłączymy do pompy ciepła możemy otrzymać również system chłodzący, idealny na gorące letnie dni. Maty są wspaniałą alternatywą dla klimatyzacji nawiewowej.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 lipca 2011, 14:56

coś nowego, pierwszy raz słysze

Zgłoś | Cytuj | Link

31 lipca 2011, 15:41

no tak, ale jak juz masz mieszkane odremontowane, to nie bedziesz paneli albo posadzki zrywał, zeby taka mate położyć, o takich rzeczach trzeba mysleć, jak się buduję, albo wymienia podłogę, a Ty Kasiulka masz już zrobione mieszkanie, czy sie budujesz?

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 17 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• armatura przemysł. Liczba postów: 216 Grupa: Robimy inst... W automatyce i mechanice precyzja ruchu często decyduje o tym, czy cały układ będzie działał płynnie przez długi czas. Dlatego koła zębate modułowe są wykorzyst...
  • jakie grzejniki Liczba postów: 249 Grupa: Robimy inst... Ja mogę zaproponować grzejniki pionowe od ART Grzejniki, jeśli ktoś chce zaoszczędzić miejsce i jednocześnie mieć nowoczesny design - https://www.artgrzejniki.p...
  • Praca dla hydraulików BELGIA Liczba postów: 33 Grupa: Robimy inst... U mnie w rodzinie był wyjazd do Niemiec przez agencja pracy Mondi i ogólnie bez niespodzianek. Praca prosta, magazyn, sortowanie. Język tylko podstawy. Zakwater...
  • Ogrzewanie węglem Liczba postów: 206 Grupa: Robimy inst... Użytkownik warzechus napisał: Wygodniej już mieć regulator temperatury i palić gazem, ale jak kto lubi oczywiście i jak kto ma możliwości finansowe. Zdecydowan...
  • Jakie wybrac ogrzewanie? Liczba postów: 12 Grupa: Robimy inst... Wybór systemu ogrzewania to rzeczywiście ważna decyzja, zwłaszcza gdy masz dostęp do różnych źródeł energii. Warto rozważyć nowoczesne rozwiązania, takie jak po...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21044 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 120

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */