Jaka pompa ciepła?

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 19 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  9 10 11 12 13  ▸  ▸▸

31 grudnia 2014, 11:09

Zgadzam sie: good 0 bad

Mam pytanie do konsultanta Buderusa. Chciałbym pompę gruntową, jaką by Pan mi polecił?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 stycznia 2015, 16:25

pytanie w stylu - chciałbym samochod. jaki polecacie?... więcej szczegółów bo bez tego ani rusz. jaki dom? powierzchnia? rok i izolacja? ile osob mieszka itp itd

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 stycznia 2015, 17:02

No tak, zapomniałem napisać o metrażu. Dom jednorodzinny około 250 mkw.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 stycznia 2015, 15:41

na moje oko to tak przynajmniej z 12kW gruntowej pompy ciepła. nie wiem jakz ociepleniem itp. policz sobie tutaj - http://vikersonn.eu/kalkulator

Zgłoś | Cytuj | Link

9 lutego 2015, 13:08

Użytkownik Lesio napisał: Mam pytanie do konsultanta Buderusa. Chciałbym pompę
gruntową, jaką by Pan mi polecił?

W ofercie marki Buderus znajdzie Pan pompy Logatherm. Są to pompy typu glikol-woda z wbudowanym zasobnikiem lub bez zasobnika. W sprawie szczegółów polecam kontakt z jednym z naszych doradców. Adresy i numery znajdzie Pan na naszej stronie internetowej pod adresem http://www.buderus.pl/kontakty. Pozostaję do dyspozycji w przypadku dalszych pytań - postaram się pomóc.

Pozdrawiam,
Konsultant marki Buderus

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 lutego 2015, 21:10

Dziękuję za odpowiedź. A czy tego typu urządzenie zajmuje dużo miejsca?

Zgłoś | Cytuj | Link

18 lutego 2015, 17:21

dzisiejsza pompa ciepła wielkością (chociaz już nawet nie każda) i działaniem przypomina lodówkę. dodatkowo wygląda ładnie więc wcale nie trzeba organizować oddzielnej kotłowni. jedna z ładniejszych jakie widziałem to pompa vikersonn bjorn

Zgłoś | Cytuj | Link

18 lutego 2015, 19:06

ylko kosztuje trochę sporo …. Do domu jednorodzinnego to inwestycja, z którą większość osób sobie nie poradzi. U mnie było robione centralne składające się z pieca gazowego oraz kotła na paliwo stałe. Dodatkowo jest także kominek. Robiła wszystko firma www.firmaszalek.pl – na pompę ciepła jednak nie mogłem sobie pozwolić.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 lutego 2015, 09:35

ja się skłaniam ku kupnie pompy cieplnej powietrznej u http://www.biawar.com.pl/ słyszałem, że jest bardzo opłacalna

Zgłoś | Cytuj | Link

19 lutego 2015, 17:44

A taką pompę można podpiąć pod instalację centralnego ogrzewania?

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 19 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  9 10 11 12 13  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Observatory of Shifting Energies Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Das Observatory of Shifting Energies ist ein Ort, an dem Dynamik und Wissenschaft unmittelbar erfahrbar werden. Bereits beim Betreten entsteht der Eindruck eine...
  • Laboratory of Moving Shadows Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Laboratory of Moving Shadows est un espace où les ombres se déplacent et se transforment en réponse aux déplacements des visiteurs. L’expérience est souvent déc...
  • Castle of Temporal Memory Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Castle of Temporal Memory to przestrzeń, w której wizualizacje pamięci i przeszłych wydarzeń zmieniają się w zależności od ruchu odwiedzających. Wielu użytkowni...
  • Park of Holographic Tales Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Park of Holographic Tales je prostor, kjer se zgodbe holografsko projicirajo in premikajo v skladu z gibanjem obiskovalcev. Obiskovalci pogosto opisujejo izkušn...
  • Palace of Temporal Bridges Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Palace of Temporal Bridges je prostor, kjer mostovi vizualno prikazujejo tokove časa, ki se odzivajo na gibanje obiskovalcev. Izkušnja je pogosto opisovana kot....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20469 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 243

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >