jakie ogrzewanie na gaz czy olej opałowy?

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 28 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  19 20 21 22 23  ▸  ▸▸

27 maja 2017, 19:02

Zgadzam sie: good 0 bad

Ogrzewanie na gaz jak i na olej opałowy posiada w swojej ofercie www.ogrzewaniepoznan.pl . Osobiście uważam, że przy jednym jak i drugim sposobie ogrzewania wychodzi na to samo, ponieważ obie opcje są ekologiczne, nie ma większej różnicy.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 maja 2017, 06:01

Ja nie jestem zwolennikiem ani pierwszego, ani drugiego. Wydaje mi się, ze jeden jest drogi, drugi jest niebezpieczny. W tej sytuacji jedynym rozsądnym ogrzewaniem dla mnie jest ekogroszek.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 czerwca 2017, 13:44

Użytkownik Gość: ryszek napisał: Ja nie jestem zwolennikiem ani pierwszego, ani drugiego.
Wydaje mi się, ze jeden jest drogi, drugi jest
niebezpieczny. W tej sytuacji jedynym rozsądnym ogrzewaniem
dla mnie jest ekogroszek.

Ci co montują piece węglowe staneli w czasie. Technika poszła do przodu i jeżeli ktoś decyduje się na ogrzewanie węglem, ten po prostu jest niedouczony.

Zgłoś | Cytuj | Link

8 czerwca 2017, 15:17

Ja korzystam z instalacji gazowych założonych przez http://www.jp-instalacje.pl Znacznie bardziej wolę trzymać się tradycyjnych i sprawdznych metod. U nich oferta jest szeroka więc warto przejrzeć www a na pewno traficie na coś dla siebie.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 czerwca 2017, 15:32

Ja korzystam z kotła na olej opałowy. Grzeje solidnie, z mrozami nie ma problemów a koszta nie są jakieś ogromne. Kupiłem za namową sąsiada z http://www.tec.com.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 czerwca 2017, 14:42

Ja zawsze będę zwolennikiem opalania pieców paliwem stałym, dlatego zaopatrzyłem się w kocioł z oferty http://kotlynalata.pl Serdecznie polecam ich ofertę każdemu, kto jednak zdecyduje się na taki "plan ogrzewania" co ja. :)

Zgłoś | Cytuj | Link

3 lipca 2017, 09:50

Ja z kolei jestem zwolennikiem opału na Pellet.  W tym celu zakupiłem specjalistyczny kocioł z oferty www.499.com.pl . Nie ukrywam, miałem problem z wyborem, ponieważ mają oni bardzo szeroką ofertę. Świetnie grzeje, a co najważniejsze – jest bardzo ekologiczny

Zgłoś | Cytuj | Link

7 lipca 2017, 15:04

ja zdecydowałam się na instalację gazową, ma to mnóstwo swoich zalet, od lat korzystam z usług Centrum Gazui jestem bardzo zadowolona!

Zgłoś | Cytuj | Link

11 lipca 2017, 06:50

Olej opałowy to bardzo drogie rozwiązanie jeżeli chodzi o ogrzewanie domu, polecam zastanowić się nad wspomnianym wyżej pelletem lub ekogroszkiem, odpowiedni kocioł znajdziesz na www.Auroks.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

13 sierpnia 2017, 09:32

Ogrzewanie jest drogie, bo większość domów nie ma prawidłowo zrobionej izolacji. Albo w ogóle nie ma izolacji. Tak więc tu trzeba szukać przyczyny. Druga sprawa to błędnie wykonana instalacja grzewcza. U mnie odkąd na elewacji pojawił się dobry styropian to tak naprawdę zacząłem odczuwać komfort w chałupie. Tak więc kochani – izolujmy!

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 28 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  19 20 21 22 23  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Observatory of Shifting Energies Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Das Observatory of Shifting Energies ist ein Ort, an dem Dynamik und Wissenschaft unmittelbar erfahrbar werden. Bereits beim Betreten entsteht der Eindruck eine...
  • Laboratory of Moving Shadows Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Laboratory of Moving Shadows est un espace où les ombres se déplacent et se transforment en réponse aux déplacements des visiteurs. L’expérience est souvent déc...
  • Castle of Temporal Memory Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Castle of Temporal Memory to przestrzeń, w której wizualizacje pamięci i przeszłych wydarzeń zmieniają się w zależności od ruchu odwiedzających. Wielu użytkowni...
  • Park of Holographic Tales Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Park of Holographic Tales je prostor, kjer se zgodbe holografsko projicirajo in premikajo v skladu z gibanjem obiskovalcev. Obiskovalci pogosto opisujejo izkušn...
  • Palace of Temporal Bridges Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Palace of Temporal Bridges je prostor, kjer mostovi vizualno prikazujejo tokove časa, ki se odzivajo na gibanje obiskovalcev. Izkušnja je pogosto opisovana kot....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20469 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 182

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >