jakie ogrzewanie na gaz czy olej opałowy?

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 28 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  7 8 9 10 11  ▸  ▸▸

24 sierpnia 2013, 20:03

Zgadzam sie: good 0 bad

A wie ktoś jaka jest karolryczność propan-butan?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 sierpnia 2013, 23:08

Ja mam ogrzewanie na olej opałowy. Kupuję w [http://www.petroenergia.pl/]. Mają atrakcyjne ceny, a do tego dowożą olej w 48h od zamówienia. Jest to jedna z największych firm handlujących paliwem w centralnej polsce.

Ten post był edytowany przez Beata111 dnia: 3 marca 2015, 11:05
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 sierpnia 2013, 21:59

Kaloryczność propanu jest 2,4 krotnie wyższa od gazu ziemnego natomiast butanu 3,3 krotnie wyższa. Wiem na pewno, że propan ma większy zakres wybuchowości, w razie nieszczelności nie unosi się do góry, ponieważ jest cięższy od powietrza, pozostaje na dole. Dlatego też taki gaz z łatwością może „przejść” do piwnic i kanałów. Np. samochody z napędem na ten gaz nie mogą wjeżdżać na parkingi podziemne. Gaz ziemny natomiast jest lżejszy od powietrza w związku z tym nie ma utrudnień tego typu związanych z jego eksploatacją.

Zgłoś | Cytuj | Link

8 września 2013, 16:19

Mam pytanie dotyczące zbiorników na gaz. Czy mają odpowiednie zabezpieczenia przed ewentualną ingerencją w ich mechanizm dzieci?

Zgłoś | Cytuj | Link

10 września 2013, 17:00

Tak. Są w 100% bezpieczne.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 września 2013, 21:45

A jak to jest z mrozami lub upałami? Mają jakiś wpływ na zbiornik?

Zgłoś | Cytuj | Link

12 września 2013, 20:42

Zbiornik jest odpowiednio zabezpieczony jak również odpowiednio napełniany (zgodnie z prawami fizyki). Objętość i ciśnienie gazu zmienia się w zależności o temperatury. Powodem tego jest napełnianie zbiorników w 80%.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 września 2013, 20:55

Wypytuję się, bo dość poważnie zastanawiam się nad rozpoczęciem dzierżawy zbiornika na gaz. Nie ukrywam, że liczę się z każdym groszem, dlatego chciałbym prosić o cenne rady. Czy warto w to inwestować? Zastanawiałem się również nad kupnem zbiornika, niestety po zapoznaniu się z cenami- nie dysponuje kwotą, która pozwoliłaby mi pokryć koszta początkowe, a zdolności kredytowej nie mam.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 września 2013, 18:50

Wydaję mi się, że w Twojej sytuacji jedynym sensowym rozwiązaniem jest dzierżawa i myślę, że nie jest to wcale złe rozwiązanie. Jest to po prostu zdecydowanie wygodniejsza opcja.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 września 2013, 12:03

Oczywiście każda opcja ma swoje dobre i złe strony. Nie będę ukrywać, że widzę także mocne strony zakupu zbiornika na własność...po pewnym czasie użytkowania wyszedłbym na zero. A później gaz mam tańszy niż u dzierżawcy i nie ogranicza mnie żadna umowa.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 28 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  7 8 9 10 11  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Praca dla hydraulików BELGIA Liczba postów: 41 Grupa: Robimy inst... Dziewczyny jeśli szukacie pracy w Niemczech na produkcji to polecam sprawdzić Mondi z Poznania. Kuzynka pojechała 3 miesiące temu i chwali. mondi.pl - a wy maci...
  • armatura przemysł. Liczba postów: 220 Grupa: Robimy inst... Zastanawiałam się ostatnio nad zastosowaniem węży przemysłowych i trafiłam na stronę, która ma naprawdę fajne rozwiązania. No i właśnie, jeśli ktoś szuka czegoś...
  • przydomowa oczyszczalnia Liczba postów: 75 Grupa: Robimy inst... Właściwa pielęgnacja instalacji przydomowej oczyszczalni ściekó wymaga stosowania preparatów biologicznych, które rozkładają zanieczyszczenia i neutralizują nie...
  • zawory grzybkowe Liczba postów: 4 Grupa: Robimy inst... Zgadza się, najpierw trzeba ustalić, w jakiej instalacji mają pracować i jakie medium będą regulować. Dobrze opisuje to temat zobacz tu jakie są rodzaje zaworó...
  • الموزعون المباشرون في الكازينوهات على الإنترنت: كي... Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... تعتمد ألعاب الموزع المباشر (الكازينو المباشر) على نظام هجين يجمع بين العمليات الميدانية في الاستوديو ومعالجة البيانات الرقمية. إليك كيفية عمل هذه العملية في (mo...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21284 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 318

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */