
Świeże owoce morza na wyciągnięcie ręki
Warszawska scena kulinarna nie byłaby kompletna bez Seafood Station Restaurant & Oyster Bar, który już od ponad trzech lat zachwyca gości świeżymi owocami morza i wyjątkowym wnętrzem. Zlokalizowana przy Alejach Jerozolimskich 93, restauracja stała się obowiązkowym punktem dla wszystkich, którzy pragną poczuć smak nadmorskich targów rybnych w samym sercu stolicy.
Czytaj dalej
Wyjątkowe miejsce dla miłośników owoców morza
Od samego początku Seafood Station stawia na najwyższą jakość i świeże produkty sprowadzane prosto od najlepszych dostawców z Europy i świata. W menu królują ostrygi (serwowane w kilku wariantach – klasyczne, zapiekane czy z kawiorowym twistem), kraby królewskie, homary, mule, krewetki, przegrzebki, a także doskonałe ryby. Goście mogą delektować się zarówno wykwintnymi daniami, jak Homar Thermidor czy tatar z tuńczyka, jak i bardziej klasycznymi propozycjami w stylu fish & chips.
Dla tych, którzy lubią dzielić się smakiem, restauracja oferuje okazałe seafood platters, pełne owoców morza, które świetnie sprawdzają się podczas spotkań w większym gronie. Nie brakuje również Happy Hours, czyli specjalnej promocji, podczas której można skosztować ostryg w atrakcyjnych cenach.
Industrialny klimat z nutą secesji – wnętrze, które zachwyca
To, co wyróżnia Seafood Station Restaurant & Oyster Bar, to nie tylko doskonałe jedzenie, ale także niezwykła przestrzeń zaprojektowana przez Jana Sikorę z pracowni Sikora Wnętrza. Industrialna surowość przeplata się tu z delikatnością secesyjnych detali, tworząc unikalny klimat.
Czytaj również: Koncepcje przyjaźniejszych centrów danych. Jak mogą wpływać na naturę i społeczności?
Dwupoziomowe wnętrze, wysokie na 9 metrów, zachwyca przestronnością i ogromnymi przeszkleniami, które wpuszczają do środka mnóstwo światła. Stalowe elementy konstrukcyjne, widoczne instalacje i metalowe schody nawiązują do portowych hal rybnych, podczas gdy gołębiobłękitne tapicerowane kanapy, marmurowe stoliki i drewniane krzesła nadają całości elegancji i przytulności.
Fot. Bartek Barczyk
Wszystko zaczęło się w Sopocie
Choć warszawska restauracja jest stosunkowo młoda, historia Seafood Station rozpoczęła się osiem lat temu w Sopocie, gdzie otwarto pierwszy lokal. To właśnie tam narodziła się idea miejsca, które łączy najwyższej jakości owoce morza, inspirowane nadmorskimi targami rybnymi, z wyjątkowym wystrojem wnętrz. Szybko stała się kulinarną ikoną Trójmiasta, przyciągając zarówno lokalnych smakoszy, jak i turystów szukających autentycznych morskich doznań.
Sopocka restauracja, podobnie jak warszawska, została zaprojektowana przez Jana Sikorę, a jej wnętrze oddaje klimat portowych hal rybnych w eleganckiej, nowoczesnej odsłonie. To właśnie nad Bałtykiem rozpoczęła się ta niezwykła przygoda, która dziś znajduje swoją kontynuację w sercu Warszawy.
3 lata kulinarnych podróży – i to dopiero początek!
Przez ostatnie trzy lata Seafood Station w Warszawie stał się nie tylko miejscem na wyjątkowe kolacje, ale także kulinarną podróżą dla tych, którzy kochają smak morza i doskonałe wino. Restauracja regularnie wprowadza nowe sezonowe propozycje w menu, organizuje degustacje ostryg i win, a także inspiruje swoich gości do odkrywania nowych smaków.
To właśnie tu, w centrum Warszawy, można na chwilę przenieść się nad Atlantyk, Morze Śródziemne czy Zatokę Biskajską, delektując się najlepszymi owocami morza, przygotowanymi z dbałością o detale.
Fot. Bartek Barczyk
„Kolacja Architektów”
O tym przekonać się mogli goście organizowanej przez OKK!PR "Kolacji Architektów", która odbyła się 26 lutego b.r. Gośćmi specjalnymi wydarzenia byli, sam projektant wnętrz - Jan Sikora, który przybliżył koncept wystroju tego niesamowitego wnętrza i projektant Nikodem Szpunar, który opowiedział o swojej działalności z pogranicza sztuki i designu. Zgromadzeni goście - architekci i projektanci wnętrz mogli delektować się nie tylko estetyką wnętrza, ale też architekturą smaków serwowanych tu na co dzień.
Warto wspomnieć, że mecenasami pierwszej w tym roku odsłony „Kolacji Architektów” były marki Omnires, Duraj’s Wood, Nobonobo, Embassy Interiors, Mokosh.
Czytaj również: Koncepcje przyjaźniejszych centrów danych. Jak mogą wpływać na naturę i społeczności?
Seafood Station Restaurant & Oyster Bar Warszawa zaprasza codziennie:
• Poniedziałek – Czwartek: 12:00 – 23:00
• Piątek – Sobota: 12:00 – 24:00
• Niedziela: 12:00 – 22:00
Fot. Bartek Barczyk
Komentarze
Czytaj też…
Czytaj na forum
- paczka z niestandardowymi wymiarami Liczba postów: 28 Grupa: Trudne tema... Nowoczesne rozwiązania, takie jak paczkomaty, zmieniły sposób korzystania z usług kurierskich. Dzięki nim nadawanie i odbieranie paczek stało się szybkie i wygo...
- Podpisanie umowy partnerskiej między Vinted i InPo... Liczba postów: 1 Grupa: Aktualności Super! Lubimy kupować z drugiej ręki, a taki międzynarodowy rynek otwiera wiele możliwości. Ostatnio przygotowujemy nasze dziecko na pierwszy obóz letni, przyda...
- Gdzie na wczasy ? Liczba postów: 105 Grupa: Trudne tema... Planując wakacje do Turcji, trafiłem przez przypadek na witrynę https://turcja-wakacje.pl/ i muszę przyznać – petarda! To nie jest następny nudny blog z kopiowa...
- Jak rozwinąć swój biznes w okresie COVID? Liczba postów: 59 Grupa: Trudne tema... No nie ma co... czasie COVID dużo rzeczy trzeba było przemyśleć od nowa, zwłaszcza w biznesie. U mnie super się sprawdziły personalizowane naklejki – na opakowa...
- Bezpieczny fotelik 0-18 kg Liczba postów: 41 Grupa: Trudne tema... 0-18 kg to jedynie RWF. Innej opcji to nie ma. Ale jak już starsze dziecko to można wybierać sobie coś wiecej. Bo są jeszcze te pasy Smart Kid Belt. Dobre dla s...