Sezon grillowy czas zacząć

Sezon grillowy czas zacząć

Współczesne grille gazowe to mobilne kuchnie ogrodowe. Możemy z nich korzystać na co dzień. Największe ich zalety to: szybki czas rozpalania, łatwość obsługi i trwałość.

 

 

Grille klasy Premium


Dla osób, które często i długo grillują grill węglowy przestaje być narzędziem wystarczającym. Jeśli zapraszamy większe grono znajomych i chcemy możliwie sprawnie przyrządzić dla nich posiłek na grillu potrzebujemy sprzętu, który nastawiony jest przede wszystkim na wydajność i skuteczność działania. Pamiętajmy, że właściwie przygotowanie potrawy na grillu uzależnione jest od zakresu panowania nad temperaturą, zatem najskuteczniejszy pod tym względem jest grill gazowy.

 

 

Czytaj również: W wiosennej scenerii

 

Bezpieczeństwo przede wszystkim


W przypadku grilli gazowych musimy upewnić się, czy sprzęt, który posiadamy jest przeznaczony na polski rynek. Jest to szczególnie istotne ze względu na podłączenie butli z gazem. W Polsce wykorzystywany jest gaz LPG propan-butan o ciśnieniu 37 mbar i tylko grille przystosowane do tych parametrów możemy podłączyć do polskich butli.

Te elementy grilla, które mają styczność z gazem powinny być montowane i testowane fabrycznie. Jedyną rolę jaką producent powinien przeznaczyć kupującemu, to podłączenie grilla do butli lub specjalnych naboi z gazem. Jest to czynność pozbawiona jakiegokolwiek ryzyka - mówi Wiktor Wencel, Dyrektor Generalny Weber-Stephen Polska, dystrybutora najpopularniejszych na świecie amerykańskich grilli ogrodowych.

 

 

Proste w obsłudze


Rozpalenie grilla gazowego jest niezwykle łatwe. Właściwie niczym się to nie różni od włączenia klasycznej kuchenki gazowej. W tym przypadku musimy jednak pamiętać o kilku dodatkowych czynnościach. Przede wszystkim zanim odpalimy grilla powinniśmy otworzyć jego pokrywę, by uniknąć nagromadzenia się pod nią gazu. Następnie odkręcamy zawór butli i odczekujemy chwilę, by gaz mógł wypełnić przewody. Zapalamy wszystkie palniki, zamykamy pokrywę i czekamy ok. 5 minut na nagrzanie rusztu.

 

 

Czytaj również: Domek dla nietoperzy

 

Weber SPIRIT E 320 Premium


Grill gazowy przyszłej generacji: nowy design, zoptymalizowana wydajność grzejna i duża objętość czyni ten model niezwykle wartościowym przez długie lata. Grill posiada 3 oddzielnie regulowane, bezstopniowe palniki, które umożliwiają wykorzystanie go jako piekarnika lub kuchni ogrodowej z termoobiegiem. Trwale  zamocowane, boczne  blaty robocze oferują dużą powierzchnię do przyrządzania potraw. Ukryty w bocznej półce dodatkowy palnik do gotowania pozwala na przygotowanie sosów podczas grillowania. Grill ma 10 letnią gwarancję. 

 

Źródło: Weber_Stephen / budnet.pl
Chcesz coś przesłać? Jedziesz w trasę?

Czytaj też…

Czytaj na forum

  • Egzotyczny taras Liczba postów: 2 Grupa: Ogród i dzi... Chętnie byśmy popatrzyli na efekty tych usług...
  • Koci katar Liczba postów: 2 Grupa: Nasze zwier... Ja ostatnio czytałam ciekawy artykuł na temat kociego kataru na stronie https://www.maxandmrau.pl/blog-pol.phtml . Była tam wzmianka o lekach o działaniu przeciw...
  • Cynkowanie ogniowe sposobem na trwałe ogrodzenie Liczba postów: 185 Grupa: Ogród i dzi... Użytkownik warzechus napisał: Witam. Odświeżę trochę wątek – czy ktoś ma namiar do firmy, która wykonuje cynkowanie ogniowe? Rejon Mazowsza. Chodzi mi o cynkowa...
  • Nowe drzewka w ogrodzie Liczba postów: 14 Grupa: Zagospodaro... My mamy w ogrodzie skalniak i posadziliśmy w kolo domu tuje i to wszystko co mamy...kto by teraz miał czas obrabiać drzewka owocowe.
  • Sprzątanie posesji po zimie Liczba postów: 3 Grupa: Ogród i dzi... U mnie po zimie zawsze pojawiają się takie dziwne plamy na kostce brukowej. Co rok próbuję nowych specyfików, ale nie działają tak jak bym tego oczekiwał, bo ew...

Ostatnio na forum

Kalkulator zebranej deszczówki

Społeczność budnet.pl ma już 18079 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 253

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >