Spotkanie z cyklu „Gotowanie z architektami” zostało zakończone
W nowo otwartym dziale salonu Max-Fliz - House of Kitchen – Kuchnie wyższych standardów, odbyło się spotkanie z cyklu „Gotowanie z architektami” na którym zaproszeni architekci i projektanci mogli zapoznać się z możliwościami sprzętu kuchennego.
Na spotkanie przybyło około 50 osób, które mogły spróbować potraw przygotowanych przez eksperta kulinarnego Adama Michalskiego. Korzystając z nowego na polskim rynku urządzenia Tepan Mobil Miele, służącego do grillowania, pieczenia i smażenia, przyrządził krewetki Black Tiger, marynowaną polędwicę wołową, grillowaną cukinię i na deser truskawki smażone na miodzie. Ponadto w menu wieczoru znalazły się także gotowane na parze przy pomocy urządzenia Miele DG, filet z łososia i filet z kurczaka. Dla architektów przygotowano nie tylko kulinarne atrakcje. Zebrani mogli także szczegółowo zapoznać się z najnowszymi trendami w wyposażeniu kuchni. W aranżacjach kuchennych w salonie dominują najnowsze wzory, które po raz pierwszy prezentowane były na tegorocznych mediolańskich targach. Dominują kolory ziemi, biele, szarości, brązy i sepia.
- "Producenci, których mamy w salonie jak – De Dietrich, czy Hacker, łączący w swoich produktach niemiecką jakość i włoski design, bardzo rozszerzyli gamę produktów, więc dostępnych rozwiązań jest naprawdę wiele. Między innymi na takich spotkaniach staramy się doradzić, co architekci mogą wykorzystać projektując wystrój nawet najmniejszych kuchni." – mówi Mateusz Jasnos.
- "Na takich nieformalnych spotkaniach architekci mogą zobaczyć czym dysponujemy, i co mogą zaproponować klientom w swoich projektach" – mówi Karolina Perih, architektka, która współprojektowała aranżacje w salonie. "Podobnie się ma sprawa z klientami, ponieważ jeśli któraś z aranżacji szczególnie im się podoba możemy zaproponować rozwiązania w różnych grupach cenowych pozwalające na osiągnięcie zbliżonego efektu, natomiast rozwiązania systemowe, jak ciche domyki, podnośniki w górnych szafkach są przez nas stosowane standardowo" – mówi Karolina Peri.
Wciąż popularnością cieszą się takie materiały jak kamień, stal czy szkło, ale również pożądane i modne są wysokiej jakości laminaty, kompozyty kwarcowe, czy tworzywa sztuczne. Dla szczególnie zainteresowanych poszczególnymi produktami klientów i architektów, salon może zorganizować spotkanie z przedstawicielem producenta konkretnego sprzętu. Aranżacje, które przygotowano w salonie są w pełni funkcjonalne – podłączono do nich prąd i wodę, dzięki temu każdy może przekonać się jak działają poszczególne sprzęty.
- "Tak przygotowane aranżacje pozwalają poznać kuchnię „od kuchni”. Prezentując ekspres możemy zaproponować, kawę, w kranie można odkręcić wodę, uruchomić płytę grzewczą. Ekspozycje są „żywe” a nie tylko pokazowe" – dodaje Mateusz Jasnos Spotkania tego typu, w których architekci mogą poznać propozycje Max-Flizu, w luźnej atmosferze organizowane są w Max-Fliz cyklicznie. Wkrótce podobne wydarzenia będą organizowane także dla klientów.
Źródło: GutPR / budnet.pl
Komentarze
Tagi
Czytaj też…
Czytaj na forum
- Sposób na zdrowie Liczba postów: 435 Grupa: Trudne tema... dietadieta
- Jak o siebie dbacie? Liczba postów: 1687 Grupa: Trudne tema... Niesamowicie wartościowe informacje znajdziecie odwiedzając stronę https://huhtamaki-outlet.pl/catering-die tetyczny-dla-zdrowego-stylu-zycia/
- Palenie papierosów Liczba postów: 6 Grupa: Trudne tema... Zdecydowanie chciałabym rzucić!
- fotografia biznesowa Liczba postów: 91 Grupa: Konferencje... Sesje różnego rodzaju dzisiaj wykonują profesjonalni fotografowie i jak najbardziej warto znaleźć solidnego w swojej okolicy https://bartekciok.pl/ Sesje biznes...
- Angielski? Liczba postów: 2 Grupa: Trudne tema... Nauka języka angielskiego przez Internet? Jeszcze kilka lat temu była to rzadko stosowana praktyka. Korzystano z niej w naprawdę wyjątkowych sytuacjach, gdy nie...